Tea_Mates_Logo
d

Zhejiang Jiuqu Hongmei Hong Cha 2024 25g

 8.50

Zhejiang Jiuqu Hongmei Hong Cha 2024 25g – Netradičný čaj, aspoň na európskom trhu, tak by sa dal opísať tento červený čaj zo Zhejiangu. Jiuqu Hongmei (9 poklonov červenej slivke) je väčšinou známy ako Long Jing Hong Cha, dôvodom je, že sa vyrába z rovnomenného kultivaru, u nás známeho ako zelený čaj „Dračia studňa“. V tomto prípade Long Jing 43. Tento čaj patrí k typu červených čajov, ktoré sa vyrábajú ako wu long s rozdielom dokončenej oxidácie. Vďaka tomuto prístupu je čaj veľmi atraktívny a aromatický. Vôňa je veľmi intenzívna a atraktívna s tónmi čerstvých kvetov, kakaa, kokosu a vzácnych korenín. Chuť je plná, intenzívna, atraktívna s tónmi malín, jahodového džemu, kokosu a kakaa, sušených kvetov s dlhou dochuťou.

Lokalita: China (Zhejiang)
Zber : 5 / 2024

Na sklade

Katalógové číslo: 184 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2024

Ako pripraviť červený čaj

Ako pripraviť červený čaj
Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.
Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100 ml.

Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.

Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.

Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.

Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.

Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.

Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.

Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Zhejiang

Zhejiang - Čína

Oblasť Zhejiang, nachádzajúca sa na východe Číny, je známa svojou bohatou históriou pestovania čaju, ktorá siaha tisíce rokov do minulosti. Zhejiang patrí medzi najdôležitejšie čajové oblasti v Číne, kde vznikli niektoré z najslávnejších druhov čaju, ako je Longjing („Dračia studňa“). Tento región sa stal synonymom kvality a tradície v pestovaní a spracovaní čaju.

História pestovania čaju v Zhejiangu je úzko spätá s kultúrnym a ekonomickým vývojom regiónu. Prvé zmienky o čaji v Číne pochádzajú z dynastie Zhou (1046–256 pred n. l.), keď bol čaj pôvodne používaný ako liečivý nápoj a obetina. Počas dynastie Tang (618–907 n. l.) sa čaj stal každodennou súčasťou čínskej spoločnosti a obchodným artiklom. V tomto období začal región Zhejiang významne prispievať k produkcii čaju, ktorý bol vysoko cenený pre svoju kvalitu a chuť.

Klíma Zhejiangu, s miernymi zimami a vlhkými letami, vytvára ideálne podmienky na pestovanie čaju. Kopcovitá krajina a bohatá pôdna diverzita poskytujú optimálne prostredie pre rôzne druhy čajových kríkov. Tradičné spracovanie čaju zahŕňa pečenie, ktoré zdôrazňuje jeho chuťové a aromatické vlastnosti.

Dnes je Zhejiang jedným z najväčších producentov čaju v Číne a hrá kľúčovú úlohu na globálnom trhu. Okrem Longjingu sa tu pestujú ďalšie významné druhy čaju, ako je Anji Bai Cha a Jingshan Cha. Región tiež investuje do udržateľnosti a ekologického poľnohospodárstva, aby zachoval svoju povesť centra kvalitného čajového priemyslu.

Zhejiang je nielen symbolom čínskej čajovej tradície, ale aj ukážkou toho, ako môžu moderné technológie a starobylé postupy spoločne prispievať k rozvoju tohto odvetvia. Región naďalej inšpiruje milovníkov čaju po celom svete svojou oddanosťou kvalite a tradícii.

Qing Xin Hua Gang Hong Cha 2024 25g

1 ×  10.50
Medzisúčet:  10.50