Ako pripraviť červený čaj
Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám voda ochladila na cca 90 °C.
Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.
Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.


Zhejiang - Čína
Oblasť Zhejiang, nachádzajúca sa na východe Číny, je známa svojou bohatou históriou pestovania čaju, ktorá siaha tisíce rokov do minulosti. Zhejiang patrí medzi najdôležitejšie čajové oblasti v Číne, kde vznikli niektoré z najslávnejších druhov čaju, ako je Longjing („Dračia studňa“). Tento región sa stal synonymom kvality a tradície v pestovaní a spracovaní čaju.