Tea_Mates_Logo
d

Shincha Kabuse Saemidori 2024 50g

 14.55

Shincha Kabuse Saemidori 2024 50g – čerstvá nádielka z novej sezóny 2024 a prvého zberu zo slávnej oblasti Kagoshima, ktorá je spracovaná z ušľachtilého kultivaru Saemidori, ktorý patrí medzi najlepšie a najkvalitnejšie kultivary. Kabuse je v podstate sencha, ale má prvky čaju Gyokuro, pretože je spracovaná z čajových kríkov, ktoré boli pred zberom zatienené látkou. O tomto čaji by sa dalo povedať, že je predsezónny „Ohashiri“, pretože bol zbieraný koncom apríla, pred sviatkom „88. noc ( Hachiju Hachiya八十八夜)“, kedy sa zbiera Shincha. Zber sa vykonával z malých lístkov prvého zberu a chuť tohoto čaju je preto veľmi svieža a čerstvá s výrazným ale zároveň skutočne lahodným umami. Tento čaj je výsledkom precízneho tradičného spracovania a bol pestovaný v organických záhradách bez použitia pesticídov.

Balenie: 50g
Oblasť: Kirishima (Kagoshima)
Zber: Apríl 2024
Kultivar: Saemidori

Na sklade

Katalógové číslo: 157 Kategórie: , , Značky: , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

50g

Rok

2024

Ako pripraviť zelený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý zelený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Gong Fu Cha

6 g zeleného čaju vložíme do konvičky o objeme 140 ml. Do termosky si pripravíme prevarenú vodu, ochladenú na 70-80°C. Prvý nálev lúhujeme 30 sekúnd a pri ďalších nálevoch upravujeme dĺžku lúhovania a prispôsobujeme ju intenzite a chuti čaju.

Príprava čaju na 1L

Pri príprave zeleného čaju v čajníku o objeme 1 liter, ochladíme prevarenú vodu na teplotu 70-80°C a zalejeme ňou 6g čaju. Dĺžku lúhovania nastavíme na 2-3 minúty aby sme dosiahli príjemnú a vyváženú chuť čaju.

Ako pripraviť zelený čaj
Kagoshima

Kagoshima - Japonsko

Vypestované v Kagoshime – Japonsko

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Kagoshima (Kagošima), ktorá leží na ostrove Kjúšu.

História pestovania čaju v prefektúre Kagoshima siaha až do obdobia Edo (1603-1868). Prvé čajové plantáže v tejto oblasti boli založené v 17. storočí a čoskoro sa stala Kagoshima významným centrom pre pestovanie a spracovanie čaju. Poľnohospodári využili priaznivej klímy Kagoshima, ktorá je ovplyvnená teplými morskými prúdmi, a vhodným prostredím pre vytvorenie ideálnych podmienok pre rast čajovníkov.

V priebehu času sa pestovanie čaju v prefektúre Kagoshima stalo ešte dôležitejším, a to najmä počas obdobia Meidži (1868-1912), keď došlo k modernizácii a inováciám v čajovom priemysle. Kagošima sa stala jedným z popredných japonských producentov čaju a to aj vďaka vývoju nových odrôd a techník pestovania.

Dnes je prefektúreKagoshima jedným z najväčších a najdôležitejších čajových regiónov v Japonsku. Produkcia v tejto oblasti sa zameriava na rôzne druhy, vrátane čaju Sencha, Bancha a Gyokuro. Kagoshima je známa svojou vysokou kvalitou čaju, ktorý je obľúbený aj na medzinárodnom trhu.

Kagoshima sa vyznačuje aj ekologicky udržateľným prístupom k pestovaniu čaju. Miestni farmári často využívajú tradičné metódy pestovania a zberu čaju, ktoré minimalizujú použitie chemických hnojív a pesticídov. To prispieva k tomu, že čaj z prefektúry Kagoshima je cenný pre svoju prirodzenú a čistú chuť.

Ďalšou dôležitou súčasťou čajového priemyslu v prefektúre je snaha o udržateľnosť a inovácie. Výskumné centrá spolupracujú s miestnymi farmármi na vývoji nových odrôd čaju a zlepšení procesov pestovania. To zahŕňa aj vývoj organických a ekologicky šetrných metód.

Pestovanie čaju v oblasti Kagoshima je dokonalým príkladom toho, ako tradície a moderné inovácie môžu spoločne tvoriť prosperujúce odvetvie s vysokými štandardmi kvality.

Shincha Yamakai Chumushi 2025 50g

1 ×  13.80
Medzisúčet:  13.80