Tea_Mates_Logo
d

Shincha Yamakai Chumushi 2025 50g

 13.80

Shincha Yamakai Chumushi 2025 50g – japonský zelený čaj spracovaný z prvých jarných lístkov kultivaru Yamakai (山峡) – čo v preklade znamená„Horský priesmyk“. Materiál pochádza z horskej organickej farmy v lokalite Shizuoka a čajové lístky boli spracované metódou „chumushi“, teda stredným naparením.

Kultivar Yamakai je obľúbený pre komplexný chuťový profil s výrazným umami, sviežou sladkosťou a ovocno-kvetovými tónmi. Názov „Yamakai“ odkazuje na horské priesmyky, ktoré symbolizujú čistotu a silu prírody, prenesenú do každej šálky tohto čaju. Shincha Yamakai Chumushi je limitovanou jarnou edíciou, ktorá zachytáva to najlepšie z prvého zberu.

Balenie: 50g
Oblasť: Isagawa, Shizuoka, Japonsko
Zber: Máj 2025
Kultivar: Yamakai

Na sklade

Katalógové číslo: 191 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Rok

2025

Množstvo

50g

Ako pripraviť zelený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý zelený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Gong Fu Cha

6 g zeleného čaju vložíme do konvičky o objeme 140 ml. Do termosky si pripravíme prevarenú vodu, ochladenú na 70-80°C. Prvý nálev lúhujeme 30 sekúnd a pri ďalších nálevoch upravujeme dĺžku lúhovania a prispôsobujeme ju intenzite a chuti čaju.

Príprava čaju na 1L

Pri príprave zeleného čaju v čajníku o objeme 1 liter, ochladíme prevarenú vodu na teplotu 70-80°C a zalejeme ňou 6g čaju. Dĺžku lúhovania nastavíme na 2-3 minúty aby sme dosiahli príjemnú a vyváženú chuť čaju.

Ako pripraviť zelený čaj
Shizuoka

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber Sencha je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Košík je prázdny