Tea_Mates_Logo
d

Shaoguan Ye Sheng Premium Golden Tips 2023 25g

 9.00

Shaoguan Ye Sheng Premium Golden Tips 2023 25g – nový prírastok v našej čajovej ponuke, ktorý už výzorom napovedá vysokú kvalitu. Tento čaj z divokej záhrady, ktorá sa rozprestiera v severnej provincii Guangdong a oblasti Shaoguan bol zbieraný a spracovaný ručne. Následne bol pečený hodinu na drevenom uhlí. Prevažnú časť tohoto čaju tvoria „tipsy“.

Chuť je veľmi komplexná a sofistikovaná. Môžeme zaznamenať tóny kvetov, vzácnych bobulí, podčiarknutú veľmi príjemnou medovou dochuťou ktorá doplňa celkový charakter čaju.

Aróma je veľmi atraktívna, s tónmi kvetov, dozretého ovocia a lučného medu.

Lokalita: China (Shaoguan, Guangdong)
Spôsob zberu: ručný zber
Zber: 5 / 2023

Na sklade

Katalógové číslo: 148 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2023

Ako pripraviť červený čaj

Ako pripraviť červený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Guangdong

Guangdong - Čína

Provincia Guangdong má bohatú históriu pestovania čaju, ktorá siaha až do staroveku. Táto oblasť, ležiaca na juhu Číny, bola jedným z prvých centier, kde sa čaj začal pestovať a kde sa ďalej zdokonalovali techniky jeho spracovania.

História čaju v provincii Guangdong siaha až do obdobia dynastie Han (206 pred n. l. – 220 n. l.), kedy sa čaj začal pestovať a konzumovať ako liečivá bylina. Mnísi a liečitelia v tejto oblasti objavili jeho liečivé účinky a začali ho používať na liečbu rôznych chorôb.

Počas dynastie Tang (618-907) sa čaj stal populárnym nápojom medzi obyvateľmi provincie Guangdong. Bolo to v čase, keď sa začali zakladať prvé čajové plantáže a rozvíjať techniky pestovania a spracovania čaju. Miestni ľudia začali tiež organizovať čajové ceremónie, ktoré sa stali dôležitou súčasťou ich kultúry a tradícií.

Budhizmus mal tiež veľký vplyv na rozvoj čajovej kultúry v provincii Guangdong. Mnísi priniesli čaj do kláštorov a chrámov, kde sa stala súčasťou ich náboženských a meditačných rituálov. Tým sa čaj stal ešte dôležitejším prvkom miestnej kultúry a prispel k jeho rozšíreniu po celej Číne.

Wakocha Zairai 2024 25g

1 ×  7.50
Medzisúčet:  7.50