Tea_Mates_Logo
d

Ramiz 2024 25g

 5.99

Ramiz 2024 25g – po ochutnávke tohtoročného čaju Ramiz sme skonštatovali, že je ešte lepší a vydarenejší ako predchádzajúce ročníky. V chuti však stále môžeme nachádzať lahodné medovo sladké ovocné tóny s príchuťou maliny, ktoré harmonicky dopĺňa jemný podtón horkej čokolády. Tento čaj predstavuje autentickú tradíciu gruzínskych čajov, ktoré sú vyrábané ručne v oblasti Chakvi. Táto gruzínska oblasť má bohatú históriu pestovania čaju a vyniká tradičným postupom, kedy sú lístky spracovávané valcovaním, podobne ako sa to robí s tabakovými listami. Samotný Ramiz, po ktorom náš čaj nesie meno, je skúseným tvorcom čaju a pochádza z dediny Chaisubani v oblasti Chakvi.

 

Lokalita: Chaisubani, oblasť Chakvi, Gruzínsko
Spôsob zberu: ručný zber
Zber: Máj 2024

Na sklade

Katalógové číslo: 161 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2024

Ako pripraviť červený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100  ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Chakvi

Chakvi - Gruzínsko

Chaisubani v oblasti Chakvi, Gruzínsko, je známe svojimi bohatými pôdnymi a klimatickými podmienkami vhodnými pre pestovanie čaju. V poslednom období sa táto oblasť stala domovom pre čajovú odrodu ‚Ramiz‘, ktorá je špeciálnym čiernym čajom s unikátnymi vlastnosťami.

Oblasť Chakvi sa nachádza v blízkosti Čierneho mora, čo jej poskytuje mierne a vlhké podnebie. Pravidelné zrážky a relatívne stabilné teploty počas celého roka sú ideálne pre pestovanie čaju. Zemina je bohatá na živiny a má správnu štruktúru pre optimálny rast čajovníkov.

História čajovníkov v Gruzínsku siaha až do 19. storočia, keď boli do krajiny privážané prvé odrody z Číny. V oblasti Chakvi, konkrétne v Chaisubani, sa čaj pestuje už viac ako sto rokov, a práve tu sa vyvinul jedinečný kultivar čierneho čaju s názvom ‚Ramiz‘.

Čaj ‚Ramiz‘ je dôkazom toho, ako kombinácia geografie a tradície môže vytvoriť produkt svetovej triedy. Či už ste milovníkom čaju alebo nie, ochutnávku tohoto gruzínskeho pokladu je zážitkom, ktorý by ste si nemali nechať ujsť.

Zhejiang Jiuqu Hongmei Hong Cha 2024 25g

1 ×  8.50
Medzisúčet:  8.50