Tea_Mates_Logo
d

Houjicha Yabukita 2024 50g

 9.80

Houjicha Yabukita 2024 50g – (Houjicha, 焙じ茶, ほうじ茶) – výnimočný japonský zelený čaj z kultivaru Yabukita, ktorý prešiel tradičným procesom praženia, čo mu dodáva charakteristickú hnedočervenú farbu a jedinečnú chuťovú paletu. Aróma je veľmi podobná vôni čerstvo pripravenej kávy. Tento čaj pochádza z prestížnej lokality Isagawa v prefektúre Shizuoka, ktorá je známa svojou čistou prírodou a ideálnymi podmienkami pre organické pestovanie čaju. Na rozdiel od iných japonských zelených čajov obsahuje houjicha minimálne množstvo teínu (kofeínu), čo ho robí ideálnym na večerné pitie alebo pre tých, ktorí chcú znížiť príjem kofeínu. Houjicha sa zvykne podávať aj s jedlom a rovnako sa využíva aj na prípravu „cold brew“ – macerovanie, teda prípravu za studena.

 

Balenie: 50g
Oblasť: Isagawa, (Shizuoka, Japonsko)
Kultivar: Yabukita

Na sklade

Katalógové číslo: 186 Kategórie: , , , Značky: ,

Ďalšie informácie

Rok

2024

Množstvo

50g

Shizuoka

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber čajových lístkov je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Košík je prázdny